Περιγραφή
- Πρωινό: Πρόσθεσε μια κουταλιά μέλι δρυός στο γιαούρτι ή στα δημητριακά σου για ένα θρεπτικό και γευστικό πρωινό.
- Ροφήματα: Ανακάτεψε το μέλι δρυός σε ζεστό νερό ή τσάι για να απολαύσεις τις ευεργετικές του ιδιότητες και να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα.
- Σνακ: Απόλαυσε το μέλι με ψωμί, κριτσίνια, ρυζογκοφρέτα ή παξιμάδια για ένα γρήγορο και ενέργεια γεμάτο σνακ. Ή φάε μια λαχταριστή γλυκιά κουταλιά.
Εύκολη συνταγή
Σπιτική γκρανόλα με μέλι δρυός
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια βρώμη
- 1/2 φλιτζάνι ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια κλπ), ψιλοκομμένα
- 1/4 φλιτζανιού σπόρους (σπόρους chia, λιναρόσπορους ή ηλιόσπορους)
- 1/4 φλιτζανιού αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, κράνμπερι)
- 1/3 φλιτζανιού μέλι δρυός
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Προθέρμανε το φούρνο στους 150°C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανάμειξε τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους και τα αποξηραμένα φρούτα.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζέστανε το μέλι δρυός και το ελαιόλαδο ή το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξε το μείγμα πάνω από τη βρώμη και τα άλλα συστατικά και ανακάτεψε καλά.
- Πρόσθεσε την κανέλα και μια πρέζα αλάτι και ανακάτεψε ξανά.
- Άπλωσε το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήσε για 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας το μείγμα στα μισά του χρόνου, μέχρι να γίνει χρυσαφένιο και τραγανό.
- Άφησε τη γκρανόλα να κρυώσει εντελώς πριν τη σπάσεις σε κομμάτια και φύλαξέ τη σε αεροστεγές δοχείο. Απόλαυσέ τη με γιαούρτι, γάλα ή ως σνακ.